Home » » Penerapan basa sunda d bekasi

Penerapan basa sunda d bekasi

Oh nya gaduh janji ngeunaan basa sunda d Jabodetabek, pangpangna di Bekasi.

Secara Geografis memang Jabodetabek teh JawaBarat. Kauger ku aturan yen wajib aya Basa Sunda di unggal sakola, kauger ku UUD 45 sareng diajar Basa(umum basa naon bae) teh aya dina QS.Arum sareng QS. Al-Hujurot.
Nanging, Jabodetabek teh kan kota penyangga Jakarta. Otomatis masyarakatna teh Heterogen sagalarupa aya.
Janten nalika diwajibkeun Basa Sunda rada murengked anatara murid sareng orangtuana.
Kumargi kitu anu diperyogikeun ku masyarakat Jabodetabek sanes diajar undak usuk basa atawa kudu bisa basa sunda, iwal ti:
1. Wanoh kana basa jeung budaya Sunda
2. Maham kana budaya jeung basa sunda
3. Micinta kana budaya jeung basa sunda

Kumargi kitu buku ajar sareng cara ngajar teu tisa disamikeun sareng urang Sunda Priangan. Kudaekeuna ge tos untung barudak aya dikelas, kersa ngadangukeun penjelasan bapak ibu guruna. Katambih guruna teu kenging galak sareng pedit kana nilai heheh. Buku ajar sareng cara ngajar basa sunda nu menarik teh langka ampir teu aya. Kumargi kitu..mangga ka akang aceuk urang sasarengn ngemutan, aksi nyata kanggo mekarkeun basa sunda di Jabodetabek.
Haturnuhun

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts